Od dnia 24.07-31.07 jesteśmy na urlopie. Wszelkie zamówienia będą wysyłane 3.08.2021r.

Producenci

Staranny dobór surowca, intensywność i moc naparu, złożony smak z wyraźną dymną nutą. Taka właśnie jest yerba mate marki Campesino. Ta typowa paragwajska yerba pochodzi z pogranicza Brazylii i Argentyny, z plantacji w regionie Cuenca del Plata. Tradycyjny proces suszenia listków i gałązek nad paleniskiem oraz długi czas sezonowania suszu są odpowiedzialne za mocny smak i wyrazisty drzewno-dymny aromat.

Campesiono - yerba mate z Paragwaju

W odróżnieniu o argentyńskich odmian, drobno cięte yerba mate pochodzące z Paragwaju często określane są jako pylaste. Propozycja Campesino idealnie się wpasowuje w ten trend: miałkie, bardzo drobno zmielone listki ostrokrzewu paragwajskiego z dość dużą ilością patyczków (w tradycyjnej wersji elaborada con palo). Stopień rozdrobnienia suszu jest jednym z ważniejszych parametrów, wpływających zarówno na walory smakowe yerba mate, jak i na szybkość wypłukiwania się smaku. Typowe dla odmian paragwajskich pylaste mieszanki dają w pierwszym zalaniu mocny napar o dużej intensywności, jednak przy kolejnych dolewkach wody aromat jest już zdecydowanie bardziej zrównoważony.

Chcesz odpocząć od klasyki lub po prostu spróbować nowego smaku? W portfolio Campesino, obok tradycyjnej mate w wariancie elaborada, znajdziesz łagodniejsze wersje aromatyzowane, które możesz wykorzystać tak do parzenia tradycyjnego, jak i do przyrządzania na zimno w postaci terere.

Zobacz również: yerba mate Amanda, yerba mate Guarani oraz yerba mate Soul Mate

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl